onsdag 16. juli 2014

Glutenfritt sukkerbrød

Sukkerbrød er genialt. Det er forholdsvis enkelt å lage, og utallige variasjoner kan skapes, alt etter hva man velger å fylle den med. Vanligvis bruker jeg nettbakerens supre oppskrift, som du finner her: http://www.nettbakeren.no

Sukkerbrød blir også veldig godt uten gluten, og her kommer oppskriften jeg bruker til glutenfritt sukkerbrød. 

4 egg
1,5 dl sukker 
2 dl Toro glutenfri fin kakemiks
1 dl potetmel
1 liten ts bakepulver 
1 ts vaniljesukker 

Fremgangsmåte: 
Pisk sukker og egg til eggedosis. Jeg bruker en Kenwood major, og lar den gå på full styrke i 15 minutter. 

Bland sammen de tørre ingrediensene. Sikt dem, og vend dem forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Her er det viktig å ikke ødelegge eggedosisen, for da vil ikke kaka heve skikkelig. 

Røren passer til en rund form, 22 cm. 

Stek nederst i ovnen på 170 grader i ca 45 minutt, men sjekk den gjerne etter 40.


Fyll kaka etter smak, men dunk gjerne bunnene godt med melk eller juice før du pynter den. Kaka blir best om den får stå kaldt noen timer før servering. 

Tips: Bruker du laktosefri krem i fyllet har du plutselig tatt hensyn til enda flere gjester. Laktosefri krem smaker helt likt vanlig krem, men må piskes litt lenger.

1 kommentar:

  1. Fantastisk, dette må prøves ut! Kjekt å kunne servere glutenfritt til gjester! :)
    Gleder meg til å følge bloggen din!

    SvarSlett

Fristende? Vellykket test? Mislykket test? Tips? Legg gjerne igjen en kommentar! :)